RKVV Erp

Erp - Bladella 4-2 na verlenging.

Vandaag begon voor Erp de allesbeslissende wedstrijd om 17:00 tegen Bladella uit Bladel. Erp begon de wedstrijd zonder de geschorste Luuk Barten en de licht geblesseerde Roel Schouten.De eerste vijfentwintig minuten was Erp de bovenliggende partij zonder echt heel gevaarlijk te worden. Toon Barten kwam een paar keer gevaarlijk door en een afstandsschot van Willem den Dekker ging net langs de verkeerde kant van de paal.
Echt grote kansen kreeg Bladella in de 28ste minuut. Een gevaarlijke vrije trap werd slecht weg gewerkt door Michel Wagemans, waardoor Max de Jong de bal van de doellijn moest schieten na een inzet van Bladella. De aanval die hierop volgde was minstens zo gevaarlijk maar gelukkig voor Erp miste de spits van Bladella deze opgelegde kans. Een kleine 10 minuten later onderschepte Jasper van Goor op een correcte wijze de bal en leidde zo een prima aanval in. Via Luuk van de Steen kwam de bal uiteindelijk bij Willem die Max vrij zag staan. Max schoot de bal in de verre hoek en bracht zo Erp op voorsprong. Erp kreeg via Willem en Max prima kansen om de voorsprong te vergroten maar helaas hield de uitblinkende keeper alles tegen en bleef Bladella in de wedstrijd. Net voor de rust was het toch Bladella dat wist te scoren. In eerste instantie wist Michel nog redding te brengen echter de actie hierna betekende de 1-1. Max stompte de bal uit het doel, waardoor de prima leidende scheidsrechter niets anders kon doen dan Max uit het veld sturen en een penalty geven aan de gasten uit Bladel. De penalty werd feilloos benut zodat we met een gelijkspel en een man minder moesten gaan rusten. In de tweede helft werd Toon Barten gewisseld voor Roel Schouten. Erp was ondanks een man minder de betere ploeg in de tweede helft. Bladella beperkte zich tot verdedigen en kreeg geen enkele kans. Erp kreeg enkele mogelijkheden maar wist niet tot scoren te komen. In de 80ste minuut stormde Marcel Claasse weer eens naar voren. Na een mooie een-twee met Roy Verhagen kwam Erp volkomen verdiend op voorsprong na een prachtig lobje van Marcel.
Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Erp. Een speler van Bladella kreeg na een ongelukkig moment zijn tweede gele kaart waardoor het weer 10 tegen 10 werd. Ruud Delisse verving Luuk van de Steen en even later moest Lex van Boxel de moe gestreden Roy Verhagen vervangen. In de 98ste minuut sloeg het noodlot toe. Volkomen onnodig wist Bladella toch nog op gelijke hoogte te komen. Er moest een beslissing komen dus werd er twee keer een kwartier verlengd. In de eerste helft van de verlenging gebeurde er nagenoeg niets, je zag wel dat Erp conditioneel de betere was maar dit leverde pas in de tweede helft van de verlenging de gewilde voorsprong op. Na goed doorzetten was het Koen van Deursen die met zijn lange benen eerder bij de bal was dan de keeper en zodoende de 3-2 binnengleed. De scheidsrechter kon er maar geen genoeg van krijgen en in de 18 minuut moest Michel met een prachtige redding de voorsprong veilig stellen. In de aanval die hierop volgde maakte Willem aan alle onzekerheid een einde door de 4-2 binnen te schieten Erp heeft de eerste horde genomen voor lijfsbehoud in de tweede klasse. Zaterdag en maandag volgen nog twee wedstrijden tegen Longa uit Tilburg. Op zich wel vreemd omdat Longa, Noad en RKTVV het volgend seizoen gaan fuseren en uit gaan komen in de eerste klasse.