RKVV Erp

Home Nieuws Nieuwsoverzicht Johan Strouken naar Boerdonk

Thom van de Rakt nieuwe topscoorder aller tijden!

Het is inmiddels het gesprek van de dag binnen het Erpse. Niet alleen op de voetbalclub maar ook in de supermarkt, de kroeg en de scholen ging het nog maar over één ding. Zou Thom van de Rakt het legendarische clubrecord van Hans van Erp als meest scoorende speler binnen een seizoen gaan verbreken? Wij kunnen het antwoord inmiddels geven: JA! Afgelopen dinsdag scoorde Thom namens Erp 8 zijn 66ste en daarmee recordbrekende doelpunt van het seizeon. In de wedstrijd tegen Blauw-Geel liet Thom er geen twijfel over bestaan en kon hij al na 10 seconden op de schouders genomen worden. Natuurlijk spraken wij Thom na deze FANTASTISCHE prestatie.


Thom gefeliciteerd met het verbreken van het record, hoe voelt het om de geschiedenis boeken in te gaan?
Dankje, het voelt echt geweldig! En vooral de manier waarop was geniaal natuurlijk, hoe heerlijk is het om binnen 10 seconde na het 1e fluitsignaal de 66e scoren.


Je staat inmiddels op 66 doelpunten, waar gaat dit eindigen?
De 66e heb ik nog niet gemaakt maar die komt hopelijk heel snel. We hebben nog zeker een paar lastige wedstrijden voor de boeg maar 75 zou toch wel een heel mooi aantal zijn.


Hoe heb je de 66ste en dus de recordbrekende goal gevierd?
Ik sprong toch zeker wel 10 centimeter in de lucht en daarna natuurlijk naar mijn teamgenoten, zoals eigenlijk altijd! Daar heb ik toch meer aan te danken dan velen denken.


Jullie gaan ook richting het kampioenschap, welke titel vind je belangrijker?
Topscorer worden is natuurlijk heel leuk, maar het zou toch wel heel zuur zijn als we nu geen kampioen worden. Heel het team werkt hard en is super gemotiveerd, dus dit jaar moet het gewoon lukken!


Wat is jou geheim om zoveel doelpunten te maken?
Ik heb eigenlijk geen geheimen, de meeste tegenstanders weten inmiddels ook dat ik veel scoor maar zijn gewoon niet snel of slim genoeg..


Welk doelpunt was tot nu toe het mooist, kun je deze beschrijven?   
Ik denk mijn doelpunt in de bekerwedstrijd tegen blauw-geel. Een lange bal van achter kwam de 16 in. Hij leek iets te hard en was vrij ver naar de buitenkant, een onmogelijke hoek om te scoren normaal gesproken. Ik heb ook een jeugdtrainer gehad die altijd riep; je moet schieten om te scoren en niet schieten om te schieten. Dus ik schoot die bal met alles wat ik had op goal en hij ging er onderkant lat in de korte hoek in.


Wie van jou team moet je het meest bedanken, wie zorgt voor de voorzetten?
Normaal gesproken zou je denken dat ik alle ballen krijg van die vlugge rechtsbuiten maar helaas. Ruud van der Heijden gaat er altijd vol voor maar zijn voorzetten zijn niet altijd even goed.. Ik denk dat Coen van Nunen de meeste assists op zijn naam heeft staan. Met zijn perfecte lange ballen heb ik al meerdere goals gemaakt. Helaas heeft hij nu fancy oranje schoenen gekocht en blijven de goede ballen uit..


Ben je als topscoorder meer een Messi of Ronaldo type?
Ik ben geen Messi type of Ronaldo type, ik ben een echte spits.


Heb je naast deze titel en het kampioenschap nog meer doelen dit jaar?
Er is eigenlijk nog maar 1 prijs te behalen die we nog niet hebben en dat is de interne periode en aangezien je daar veel bier mee krijgt is dat ook wel een prima doel om voor te gaan.


Gaat jouw record nog ooit verbroken worden?
Ik denk dat het record echt nog wel een keer verbroken gaat worden, maar het is niet zo gemakkelijk als het lijkt. Je moet toch iedere week weer die motivatie opbrengen en blijven gaan op iedere bal. Dus ik zeg succes ermee!
    

Foto THom