RKVV Erp

Home Nieuws Nieuwsoverzicht Erp 8 slaat gat waar Erp 11 een domper op loopt

Gaat Thom van de Rakt na 20 jaar een clubrecord breken?

Het is al weer zo een 20 tot 25 jaar geleden dat Hans van Erp de topscorer van de club werd met 65 doelpunten in competitieverband in een seizoen. Alleen eens in de zoveel tijd staat er een nieuwe lichting op. Of worden er records verbroken die al tijden in de boeken staan.Dit jaar is het mogelijk weer eens zover, mogelijk kan Thom van de Rakt zich kronen tot nieuwe topscorer allertijden binnen onze club. Dit kunnen wij niet zomaar voorbij laten gaan, vandaar we Thom een aantal vragen hebben gesteld.

Hoeveel goals heb je dit jaar al gemaakt, in zowel competitie verband als hier buiten?
Ik heb tot nu toe 55 doelpunten gemaakt in competitieverband en 18 doelpunten in de bekerwedstrijden. In totaal dus 73.

Wist je dat je richting het clubrecord gaat qua doelpunten (65st.) binnen competitieverband?
Op een gegeven moment kreeg ik van meerdere mensen te horen dat het clubrecord op 65 doelpunten stond, op het begin was mijn doel een doelpunt of 30. Maar na 10 wedstrijden had ik dital bereikt en vond ik het een mooi doel voor mezelf om dit te gaan verbreken.

Heb je ook je teamgenoten ingelicht en maken jullie hier een gezamenlijk doel van?
Ja zeker, als team zijnde heb je het er gezamenlijk over het verbreken van dit oude clubrecord. Dit mag wel eens uit de boeken geschoten worden.

Met nog 7 wedstrijden te gaan, zegt je gevoel dat je dit record gaat verbreken? Aangezien jullie ook nog tegen de nr.2 moeten?
Met inderdaad nog 7 wedstrijden te gaan en een gemiddelde van 3,2 doelpunten per wedstrijd is het een reëel doel om het clubrecord te verbeteren.

Daarnaast zijn jullie nog volop in de race om het kampioenschap, is de verwachting er dat je de dubbelslag gaat maken?
Het kampioenschap is inderdaad binnen handbereik, eigenlijk is dit voor mij nog zelfs belangrijker dan het verbeteren van het record. Door de prestaties die we als team hebben geleverd, merken we met z’n allen dat het plezier en de motivatie terug is gekomen als team. Dit helpt ook zeker bij de prestaties in de 3e helft!
 
Welk aantal doelpunten verwacht je te gaan maken aan het eind van het seizoen?
Hier wist Thom nog geen antwoord op te geven. Hopelijk kan hij hier richting het einde van het seizoen een passend antwoord op geven. Eerst zal hij zijn voeten nog moeten laten spreken. Wij wensen Thom met Erp 8 heel veel succes!!


Foto THom