RKVV Erp

Home Nieuws Nieuwsoverzicht Erp 8 slaat gat waar Erp 11 een domper op loopt

Schijndel - Erp 1-0

Zonder de geschorste Olger Smits begon Erp vandaag de zeer belangrijke wedstrijd tegen Schijndel.Erp had nog iets goed te maken want de thuiswedstrijd werd verloren tegen deze tegenstander die in de onderste regionen bivakkeert. Het Erpse publiek had zich nauwelijks een plaatsje verworven in de zon, toen het al tegen een achterstand aankeek. Slecht uitverdedigen was de oorzaak van de snelle achterstand. Erp wist wat het te doen stond en zocht massaal de aanval. Zonder echt heel goed te spelen kreeg Erp toch wel enkele kansen op de gelijkmaker. Willem den Dekker kreeg na een mooie pass van Toon Barten een prima kans. De keeper redde bekwaam, Schijndel verdedigde de voorsprong met alle middelen. De scheidsrechter trad nauwelijks op tegen de talrijke overtredingen van Schijndel, zodat Erp niet in zijn spel kwam.
De beste kans was voor Toon. Na een scrimmage voor het doel kreeg hij de bal op 10 meter van het doel. Te onbesuisd schoot hij de bal net over. In de tweede helft verving Luuk van de Steen de geblesseerde Koen van Deursen. Erp bleef zoeken naar de gelijkmaken er Schijndel deed niet veel meer dan verdedigen. Dieuwe van der Heijden verving na een uur Bob verrhagen. De beste kans op de gelijkmaker was voor Willem. Ook Willem kon de rust niet bewaren en schoot de bal over het doel. Het spel van Erp werd steeds slechter ondanks een man meer wist men geen kansen meer te creëren. Schijndel behaalde zijn derde overwinning dit seizoen en dan ook nog twee keer tegen Erp. Het zal nog een hele kluif worden om de nacompetitie te ontlopen. Er is in principe nog alles mogelijk maar dan zal er tegen BVV uit een ander vaatje getapt moeten worden.Net als vorige week moest Erp ook deze zondag weer tegen een koploper. Het Eindhovense Brabantia prijkte als tegenstander op het affiche. Deze ploeg had het afgelopen zondag nog erg moeilijk tegen het laaggeplaatste HVCH, maar veel zegt dat natuurlijk niet. Zoals elke zondag waren de verwachtingen ook nu weer hoog gespannen.

Erp begon heel sterk aan de wedstrijd en zette vanaf de eerste minuut druk. De gasten wisten daar geen raad mee en kwamen voortdurend in de problemen. In de 3de minuut had Toon Barten de score al kunnen openen, maar hij vond de Eindhovense keeper op zijn weg. In de minuten die volgden kregen Roel Schouten maar met name Koen van Deurzen goede mogelijkheden om met het hoofd de 1-0 aan te tekenen. Maar zoals het vaak gaat bij zulk soort wedstrijden valt de openingstreffer dan aan de andere kant. In de 27ste minuut kwam Brabantia, volledig tegen de verhouding in, op een 0-1 voorsprong. De druiven waren zuur voor Erp en werden 5 minuten later toen de gasten zelfs op 0-2 kwamen nog zuurder. Brabantia liet zien een echte stadse ploeg te zijn. Ze speelden geraffineerd, gingen theatraal liggen bij zogenaamde overtredingen en helaas ging de scheidsrechter daar vaak in mee. De 0-2 ruststand was geen afspiegeling van het getoonde spel, want Erp speelde misschien wel de beste helft van dit seizoen.

Erp begon de tweede helft met Justin Damen voor de geblesseerde Teun de Vocht. Weer zat er veel pressie in het spel van Erp. Echt gevaarlijk werd het niet. Dat werd het wel in de 20ste minuut toen Ruud Delisse, ingevallen voor Lex van Boxel, de aansluitingstreffer op zijn schoen had. Hij maakte helaas een beweging teveel waardoor de keeper van Brabantia nog net op tijd kon ingrijpen. Erp bleef er in geloven en kwam steeds vaker gevaarlijk voor het vijandige doel. In de 33ste minuut scoorde Koen van Deurzen dan toch eindelijk de verdiende tegentreffer 1-2. Een storm van aanvallen werd met kunst en vliegwerk verwerkt door de Eindhovense keeper. In de 45ste minuut maakte Justin Damen zich knap vrij op de achterlijn en zijn voorzet werd fantastisch ingekopt door Koen van Deurzen 2-2. Dit werd een paar minuten later ook de eindstand

Erp heeft zich deze middag weer eens overtroffen. Met passie en inzet hebben de jongens een meer dan verdiend punt in Erp weten te houden.

Mooie bijkomstigheid was, dat Nigel de Jong (die van AC Milan) ook getuigen is geweest van deze fantastische wedstrijd van Erpse kant.