RKVV Erp

Home Nieuws Nieuwsoverzicht Erp 8 slaat gat waar Erp 11 een domper op loopt

Gaat Erp 2 voor het onmogelijke?

Erp 2 gaat in 2017 als de brandweer.  De mannen die onder leiding staan van Johan van Grinsven boekten al drie competitieoverwinningen op rij en lijken hiermee de doelstelling al bijna bereikt te hebben (handhaving). Na overwinningen op Meerssen, NWC en Bekkerveld kwam afgelopen zondag hekkensluiter Venray op bezoek.

Venray had Erp gewaarschuwd met knappe resultaten uit de laatste wedstrijden. Erp 2 wist dus dat het geen gemakkelijke pot zou worden, en dat klopte achteraf. Erp had zoals verwacht in de eerste helft het betere van het spel. Toch was het te slordig om dit om dit in de beginfase om te zetten naar kansen.  Na ongeveer 20 minuten begon het beter te draaien wat al snel resulteerden in enkele goede mogelijkheden. Helaas werden deze niet benut. Helaas werden deze niet benut zodat Erp kon gaan rusten  met de brilstand.

In de tweede helft werd besloten de druk op te voeren en Venray nog verder naar achter te duwen. Dit plan lukte en Erp creëerden weer goede mogelijkheden. Toch leek het alsof het vizier bij veel spelers vandaag niet op scherp stond. En je weet dat je dan moeten waken voor de tegenstoot want tot dan toe had Venray de bal amper voorbij de middenlijn gekregen.

In de 70ste minuut was het Kevin van Dooren die een goede opening zocht op Dieuwe van der Heijden die met een briljant hakje Tijmen Chatrou vrijspeelde. Deze kapte op randje zestien vervolgens op mooie wijze zijn tegenstander uit en krulde de bal als Andrea Pirlo in beter tijden in de haak, 1-0 voor Erp. Dit kon en mocht niet meer mis gaan. Erp probeerde de wedstrijd professioneel uit te spelen en ging daarbij op zoek naar de 2-0. Wederom lukte dit niet en de al oude wet van Murphy kwam dan ook bijna uit. Na een overduidelijke overtreding op keeper Kevin van de Laar liet de scheidsrechter tot ieders verbazing door spelen waarna de bal voor het intikken was. Gelukkig was daar de krachtpatser van Erp 2, Ambro Kerkhof die met een geweldige actie de bal van de lijn kon tikken. Hierna floot de scheidsrechter gelukkig snel af, waarna de vierde overwinning op rij een feit was.

Handhaving lijkt dus bijna bereikt, ook al heeft Erp nog zeker een aantal punten nodig. Maar wellicht zit er wel meer in het vat voor de mannen van Johan van Grinsven. Na twee wedstrijden staat Erp gedeeld bovenaan de periode met een geweldig doelsaldo. Erp 2 steigt op dit moment boven zichzelf uit dus wie weet wat er nog kan gebeuren, toch blijf handhaving het enige doel en wanneer dit lukt is dit een prestatie van formaat.