RKVV Erp

Home Nieuws Nieuwsoverzicht Erp 8 slaat gat waar Erp 11 een domper op loopt

Erp - Heeswijk 2-0

Eindelijk weer winst voor Erp. Erp – Heeswijk is in principe een mooi affiche, maar door de resultaten van beide teams in de laatste maanden is het er eentje met toch iets minder glans.

Heeswijk kwakkelt en is zeer wisselvallig in deze fase van de competitie. Van Erp kunnen we niet zeggen dat ze wisselvallig zijn. Er zit helaas een constante lijn naar beneden in. Erp zal deze middag alles op alles moeten zetten om punten te pakken, zodat de nacompetitie misschien nog ontlopen kan worden. Erp startte deze middag met Michel Wagemans onder de lat. Kevin van de Laar was om disciplinaire reden verbannen naar het Tweede.
Heeswijk begon sterk aan de wedstrijd en Erp kwam in de 6de minuut goed weg toen een scherpe voorzet van links goed werd binnen geschoten. De onderkant van de lat voorkwam een doelpunt. Daarna was het Erp dat twee keer gevaarlijk was voor het Heeswijkse doel. Een schot en een kopbal van Toon Barten werden door de doelman gekeerd. Halverwege de eerste helft dacht heel Erp te kunnen juichen. Koen van Deurzen toornde hoog boven de Heeswijkse verdediging uit, maar ook deze poging leverde niet het gewenste resultaat. Erp kwam wel steeds beter in de wedstrijd en leek fysiek steeds beter opgewassen tegen de krachtpatsers uit Heeswijk.. Toch was het Michel Wagemans die Erp vlak voor rust met twee geweldige reddingen in de wedstrijd hield. Erp begon met veel strijd aan de tweede helft en in de 49ste minuut was er al snel reden tot juichen. Een voorzet van Jasper van Goor werd door Ruud Delisse binnen geknikt en Erp kon eindelijk weer eens van een voorsprong genieten: 1-0. De stand had tien minuten later verdubbeld kunnen worden, maar Willem den Dekker verzuimde de 2-0 aan te tekenen. Halverwege de tweede helft kwam Luuk Barten in het veld voor Ruud Delisse. De gasten zochten steeds meer de aanval, maar Michel Wagemans leek deze middag onpasseerbaar. Met dank aan het engeltje op de lat, want in de 75ste minuut was het wederom de lat die een tegentreffer voorkwam. Even later bracht Bob Verhagen ook nog redding vanaf de lijn. Luuk van der Steen, ingevallen voor Toon Barten, bracht aan alle twijfel een einde. Een minuut voor tijd nam hij de bal behendig mee en schoot hij de bal beheerst langs de doelman: 2-0. Erp kan weer even opgelucht adem halen. Met veel strijd zijn er drie punten binnengehaald. Dit biedt perspectief voor de uitwedstrijd van volgende week tegen Schijndel