RKVV Erp

Erp A1 bereikt kwartfinale van de beker ten koste van Gemert A1

Erp O19-1 bereikt kwartfinale beker ten koste van Gemert O19-1!!
15-03-2017, een dag die de boeken in zal gaan.

De mannen onder leiding van Ton G, konden zich opmaken voor een zware kluif, namelijk Gemert A1 momenteel 2e in de 4e divisie.

Erp begon met de volgende 11 namen:

Op goal Jelle Voets
Defensie Sven v Asseldonk, Lars v Asseldonk, Rick Coppens en Gijs vd Boom
Het middenveld bestond uit Luuk v Os, Niels Ceelen en Daan v Hoof
Het aanvallende trio was als volgt Job Scheepers, Tim vd Elzen en Ruud Hanenberg

De bespreking was kort en duidelijk, de eerste 10 minuten volle bak druk om zo goed in de wedstrijd te komen, dat resulteerde binnen 8 minuten in 3 schoten op doel met o.a een goede kans voor Daan v Hoof maar helaas bleef het bij 0-0.
Gemert had het lastig en wist zich geen raad met de gretige erpse mannen.
Na 20 minuten was er een domper voor de erpse kornuiten, een op het oog serieuze blessure van de spits Tim vd Elzen die moest vervangen worden door Jesper v Os.

De wissel liet een minuut of 6 op zich wachten omdat de mannen langs de kant een plan aan het bedenken waren hoe het moest worden opgelost en na lang wikken en wegen werd bepaald dat deze oplossing het beste was.

De wedstrijd ging door en Erp bleef dankzij een fantastische werklust gepaard met goed voetbal de betere partij. De 0-1 was op dat moment dan ook meer dan verdiend, na een goede bal verovering van Lars kwam Ruud aan de bal en met een pan klare voorzet werd Niels bereikt, El vlogmeister zette met een fantastische kopbal de blauw witten op een 0-1 voorsprong!

Na de 0-1 bleef Erp de betere partij zonder nog heel gevaarlijk te worden, er was nog een gele kaart voor Luuk v Os maar verder was er weinig meer te vermelden.

In de rust werden er nog een paar tactische aanwijzingen gegeven en waren de manschappen klaar voor de 2e helft.

De 2e helft een ander spelbeeld, Erp had moeite met het druk zettende gemert en kwam niet echt meer aan voetballen toe.
Wel kwam er meer ruimte achter de verdediging waar helaas niet optimaal van kon worden geprofiteerd. Dankzij fantastische reddingen van Jelle en met het nodige geluk bleef Erp in die fase overeind, maar geluk dwing je af en zoals mijn oma mij heeft geleerd, je hebt meer aan een ons geluk dan aan een kilo wijsheid..
In de absolute slotfase werd Daan nog een keer ten onrechte afgevlagd voor buiten spel terwijl die 1 op 1 met de keeper kon gaan..
 Inmiddels was Joes v Uden het veld ingekomen voor Ruud "de krampman" Hanenberg toen de 88e minuut aanbrak en het gevoelsmatig wel 6 minuten duurde voor die eindelijk voorbij was.. Maar mede dankzij de hondstrouwe aanhang onder leiding van v Os senior kwam Erp ook daar doorheen.

In de 93e minuut werd er afgefloten en konden de erpse handen de lucht in en een verdiende douche opzoeken. Na nog wat indrukwekkende oerkreten brak daar de 3e helft aan, een helft waarin de mannen van Ton G altijd ijzersterk zijn, en zo ook nu na een slopende wedstrijd waren de mannen nog vol energie om ook een fantastische 3e helft te beleven.
het bier vloeide rijkelijk dankzij een fantastische barman die tot in de laatste minuten van de blessure tijd door tapte en er voor zorgde dat iedereen met een voldaan naar huis kon!

Heeft u deze lokale helden nou altijd al in het echt willen zien en spreken, kom dan aanstaande zondag naar de kantine van de voetbalclub voor de A1 kantine take over. Het thema zal zijn op zijn Iers en de mannen zullen laten zien dat ze niet alleen op het veld kunnen schitteren maar ook als team in de kantine fantastische prestaties kunnen leveren.

Hopelijk tot dan!