RKVV Erp

Home Nieuws Nieuwsoverzicht Johan Strouken naar Boerdonk

Erp wint in tweede helft van Prinses Irene

Deze middag stond de wedstrijd Erp tegen Prinses Irene op het programma. Samen met de wedstrijden tegen Heeswijk, Rhode en Venhorst mag je dit derby’s noemen. De competitie die Erp dit jaar speelt kenmerkt zich door wisselvalligheid of zoals het Brabants Dagblad vorige week schreef: ‘ Erp jojoot.’  De ene week alles, de andere week niets. ‘Niets’ is aan de beurt of krijgen we deze zondag een kentering?

De weersomstandigheden hadden het veld dusdanig nat en glad gemaakt dat beide ploegen in het eerste halfuur een pover kijkspel op de mat legden. Erp had twee kleine mogelijkheden middels Bob Verhagen, die zijn poging van de lijn gehaald zag en een schot van Willem den Dekker dat voorlangs ging. Erp was de bovenliggende partij, maar de grootste kans was er toch voor de gasten. In de laatste minuut kreeg een prima aanval op links een prima vervolg door de spits van Prinses Irene, maar hij trof slechts de buitenkant van de paal.

De tweede helft begon zoals de eerste geëindigd was met veel strijd. Na 5 minuten was er een schot van Toon Barten dat op de vuisten van de Irene-doelman uiteen spatte. Vijf minuten later was er op uitstekend aangeven van Koen van Deurzen een strak schot van wederom Toon Barten, dat de keeper nog net met de voet wist te keren. De 1–0 hing spreekwoordelijk in de lucht en werd een feit toen Willem den Dekker met een schuiver de doelman wilde verschalken. Zijn inzet werd onvoldoende gekeerd en Marcel Claasse was er als de kippen bij om de bal het laatste zetje te geven: 1-0.  Even later had Koen van Deurzen de stand bijna verdubbeld, maar zijn kopbal ging net naast. In de 63ste minuut was het alsnog raak. Een prima inworp van Bob Verhagen was een prooi voor Toon Barten: 2-0. Een kwartier voor tijd had Willem den Dekker de wedstrijd definitief op slot kunnen gooien. Zijn stiftje verdween aan de verkeerde kant van de paal. Dieuwe van der Heijden maakte zijn opwachting voor Ruud Delisse en Koen van Deurzen en Toon Barten ruimden plaats in voor Justin Damen en Stef Munsters. Erp kreeg nog volop kansen om de voorsprong royaal uit te breiden, maar liet dat dankzij prima keeperswerk van de goalie van Prinses Irene na. In de 90ste minuut maakten de gasten geheel tegen de verhouding in nog 2-1 en dat werd ook de eindstand.

Erp heeft wederom een goede wedstrijd gespeeld. Hopelijk is daarmee de wisselvalligheid ten einde. Het zou nog kunnen zijn, dat Erp alleen presteert in thuiswedstrijden. Wellicht dat we daar volgende week een antwoord op krijgen als Erp in Vinkel speelt tegen EVVC.

 DSC02783
  

 DSC02786

 DSC02802


 DSC02822

 DSC02835