RKVV Erp

Erp 2 vernedert tegenstander: 10-1

Op een schitterend gemaaid veld onder het genot van een heerlijk najaarszonnetje ontving Erp 2 afgelopen zondag SV Meerssen, de trotse koploper na speelronde een. De Zuid-Limburgers die een enkele reis van 120 km afgelegde kwamen echter in Erp van een koude kermis thuis. Erp 2 vernederde namelijk deze ploeg met een historische 10-1 overwinning en bewijst wederom een goed stel in huis te hebben.

Ondanks dat Erp 2 vorige week nog een gevoelige en zeker ook onnodige nederlaag leed tegen ZSV, stond er afgelopen zondag een zeer gemotiveerde en scherpe ploeg aan de aftrap. Dit in een volledig nieuw en prachtig teneu wat wederom is gesponsord door Partycentrum van Haandel.

Waar wellicht de beginfase voor SV Meerssen was nam na 10 minuten de ploeg van succestrainer Johan van Grinsven het heft in handen, wat al snel tot de eerste kansen leed. Toch was het de scheidsrechter die de ploeg in het zadel hielp met een zwaar bestrafte rode kaart voor een speler van Meerssen. Dit was het signaal voor Erp om de gaskraan volledig open te zetten en Dieuwe van der Heijden pegelde dan ook al snel de 1-0 binnen.

Vanaf dat moment was het Limburgs verzet eigenlijk gebroken en liep Erp snel uit naar 4-0. Jammer genoeg was deze stand voor Erp misschien het teken om rustiger aan te doen en dat blijkt op hoofdklasse niveau tegen iedere tegenstander afgestraft te worden; 4-1. Na deze tegentreffer konden de mannen de thee op gaan zoeken.

Deze thee heeft Erp duidelijk goed gedaan want na rust verscheen er wederom een messcherp team aan de aftrap wat bloed ruikte. Al snel volgende  de 5-1 en 6-1.  Dit was voor enkele spelers van Meerssen moeilijk te verkroppen en botvierde de frustraties op Erp waarna de scheidsrechter niet anders kon doen dan ingrijpen. Meerssen moest verder met 9 waarna een absolute vernedering volgde toen Daan van Hoof de 10-1 binnenknikte. 

Dat deze overwinning goed is voor het zelfvertrouwen van de jongens lijkt duidelijk. Erp 2 heeft wederom een goed stel bij elkaar maar weet dat het in deze klasse niks cadeau krijgt en moet blijven knokken voor ieder punt. Met dit in het achterhoofd gaan ze er in ieder geval vol voor om het onmogelijke seizoen van vorig jaar te evenaren. 
 

 P1070640