RKVV Erp

Erp overklast Helvoirt

 

Vandaag stond de altijd moeilijke wedstrijd tegen Helvoirt op het programma. Zelden heeft Erp een goed resultaat behaald tegen Helvoirt maar vandaag ging alles anders.

Erp startte furieus en had binnen twee minuten al één of twee keer kunnen scoren. Luuk van de Steen was twee keer dichtbij de openingstreffer maar de kopballen gingen telkens net over het vijandelijke doel.

Na 10 minuten was het wel raak, na een prachtige voorzet van Marcel Claasse kopte Toon Barten raak. De voorsprong was een feit en zeker ook verdiend. Na amper een kwartier kreeg Marcel Claasse een grote kans om de voorsprong te verdubbelen. Een klein duwtje was genoeg om het evenwicht te verliezen en zo deze kans om zeep te helpen.

In de twintigste minuut kwam het eerste wapenfeit van Helvoirt. Via de kluts en de uitstekend keepende Jelle Voets caramboleerde de bal via de paal uit het doel.

In de daarop volgende 15 minuten kreeg Erp minimaal drie open kansen om de voorsprong uit te bouwen. Echter Toon Barten, Willem den Dekker en Ruud Delisse misten allen de zuiverheid en geduld om Erp op een riante voorsprong te brengen.

Helaas moest Marcel Claasse in de eerste helft geblesseerd het veld verlaten. Koen van Deurzen nam zijn plek in de achterhoede in en deed dat zeker niet onverdienstelijk. De ruststand bleef steken met een minimale voorsprong voor Erp. Erp speelde een fantastische eerste helft maar vergat zichzelf te belonen met een ruime voorsprong.

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde, een veel sterker Erp kreeg de ene kans na de ander. Een afstandsschot van Willem den Dekker werd niet goed verwerkt door de keeper van Helvoirt waardoor Toon Barten zijn tweede goal van vanmiddag kon maken. Helvoirt werd nog één keer gevaarlijk maar de bal rolde wederom tegen de paal. Max de Jong en Dieuwe van der Heijden kwamen nog binnen de lijnen en vervingen Luuk van de Steen en Ruud Delisse.

Beide invallers scoorde nog een mooie goal waardoor de eindstand van 4-0 op het scorebord kwam. Erp speelde vandaag een prima wedstrijd en de score had nog veel groter kunnen uitvallen als de kansen beter benut werden. Volgende week naar Empel waar Erp vorig jaar zijn beste wedstrijd speelde.

Erp 1