RKVV Erp

Erp verliest openingswedstrijd van Rhode

Erp krijgt te weinig in openingstreffen.


Eind september, de start van een nieuw seizoen. Later dan voorafgaande seizoenen. Dit om de voorbereiding meer ruimte te geven. De voorbereiding was wellicht niet ideaal, maar dat zegt natuurlijk niet alles. Erp heeft het incident in Rosmalen tegen Baardwijk gelukkig goed af kunnen sluiten en nu zijn dan ook alle ogen weer gericht op het nieuwe seizoen. Op het programma staat de uitwedstrijd tegen Rhode. Garantie voor veel strijd.

De beginfase was niet best van beide kanten. De scheidsrechter hield het erg kort waardoor de bal vaker stil lag, dan rolde. Rhode was iets sterker, maar was onzuiver in de passing. In de 22ste minuut viel het eerste wapenfeit te noteren: een kopbal van Rhode ging net naast. Tien minuten later stelde Erp daar middels Luuk van der Steen iets tegenover. In combinatie met Marcel Claasse was hij iets te onzorgvuldig in de afronding. Vijf minuten later was het wederom Luuk van der  Steen, die met een afstandschot de Rooise doelman meende te verschalken, maar die hield met een prachtige redding zijn doel schoon. In de tegenaanval die daarop volgde was de thuisploeg meer gelukkig en met een frommelgoal brachten zij de 1 – 0 op het scorebord. Erp probeerde het nog wel voor rust, maar kon geen echte vuist maken.

Erp kwam na de thee fel uit de startblokken, zette meer druk en werd steeds gevaarlijker voor het Rooise doel. Toch was het op dat moment nog hinken op twee gedachtes, want een tweede tegengoal zou de wedstrijd op slot gooien. Max de Jong werd vervangen door Toon Barten en die had zijn invalbeurt meteen kunnen rechtvaardigen door de gelijkmaker aan te tekenen. Zijn inzet werd met het nodige geluk gekeerd door de doelman. In de 70ste minuut werden Ruud Delisse en Bob Verhagen vervangen door Koen van Deurzen en Dieuwe van der Heijden. Erp speelde alles op alles, had een overduidelijk veldoverwicht, maar creëerde niet echt kansen. Na 90 minuten was de ruststand ook de eindstand en stond Erp met lege handen, terwijl een puntje toch verdiend was geweest. 20170924 HvA 15.39.53 Rhode1-Erp1 52. Serge Voss midden raakt bal maar half na voorzet vanaf achterlijn