RKVV Erp

Home Nieuws Nieuwsoverzicht Johan Strouken naar Boerdonk

IN MEMORIAM TOON GOORTS

Op maandag 11 september 2017 is overleden ons ere-lid Toon Goorts.

Toon was sinds 1950 lid van RKVV Erp.

Toon was een telg uit de voetbalfamilie Goorts. Geboren en getogen naast het voetbalveld maar veelal te vinden op het voetbalveld. Toon was een voetballer met meer dan gemiddelde kwaliteiten. Een venijnige spits. Kort van stuk maar hij kon koppen als de besten. Verschalkte met zijn hoofd menig doelman en droeg daarmee bij aan kampioenschappen van Erp.

Zijn talenten bleven voor scouts niet onopgemerkt maar Toon bleef bij Erp en was blauwwitter in hart en nieren.

Na zijn voetbalcarrière werd Toon samen met zijn echtgenote Luus de eerste beheerder van de nieuwe kantine. 36 jaar lang (een Nederlands record?) runden zij de voetbalkantine van RKVV Erp. De zonen Paul en Ton kregen hierdoor het blauw-wit met de paplepel ingegeven. Bij menige verbouwing en jubileum waren Toon en Luus betrokken. Altijd met veel plezier en als doel het beste voor RKVV Erp. Veel spelers bleven speciaal tot sluitingstijd hangen in de kantine. Wachtend op de kreet “de laatste van het huis, we gaan sluiten”.

Ook nadat het beheer van de kantine was overgedragen bleef Toon betrokken bij het wel en wee van de vereniging. De “maandagmorgenploeg”was een vast begin van de week. Als vaste bestuurder van de schrobmachine werd iedere maandagochtend de kantine weer schoongeveegd.

Daarnaast was hij een vaste toeschouwer bij Erp 1 en andere teams. Ook op zaterdag langs de lijn bij wedstrijden van zijn kleinkinderen.

Voor de vele verdiensten van de vereniging werd Toon samen met Luus benoemd tot ere-lid, ontvingen een Koninklijke onderscheiding, KNVB speld en werden bij het beëindigen van het clubhuisbeheer uitgeroepen tot sportvrijwilliger van de gemeente Veghel. Onuitwisbaar is de herinnering in de vorm van het “Toon en Luus-pleintje” binnen de voetbalvereniging. Herinneringen die bij het overlijden van Toon een speciaal karakter krijgen.

Wij wensen Luus en zijn kinderen, kleinkinderen en de familie veel sterkte toe bij dit voor hen zo dierbare verlies

Bestuur RKVV ErpRKVV Erp logo slider