RKVV Erp

Home Nieuws Nieuwsarchief Erp naar 1ste klasse

Nieuwsarchief

Erp naar 1ste klasse

Het woord historisch is de laatste jaren in de annalen van de Erpse voetbalclub al regelmatig opgetekend en opnieuw kunnen we spreken van een historisch moment.
Na GSV'28 heeft Erp ook LHC kansloos gelaten in de nacompetitie en daarmee promotie naar de 1ste klasse zeker gesteld. Erp promoveert naar de 1ste klasse. Iets wat voorafgaand aan de competitie niemand voor mogelijk had gehouden. Erp begon op sportpark Den Uil, dat omzoomd werd door honderden toeschouwers een tikkeltje ongelukkig. Na 12 minuten keek het tegen een achterstand aan. Een
diepe bal van de Limburgers werd door Kevin van de Laar verkeerd beoordeeld en daarmee was de 0-1 een feit. Geschrokken door deze vroege goal was Erp het spoor even bijster. Lang duurde deze fase niet. Erp nam al weer snel het heft in handen en in de 27ste minuut had Dieuwe van der Heijden de gelijkmaker kunnen maken. Zijn actie was goed, maar de afwerking ontbrak. Erp bleef tot aan de rust de bovenliggende partij, maar echte kansen bleven uit. Na de rust was het weer LHC dat de eerste kans kreeg. Een geweldige reflex van Kevin van de Laar voorkwam de 0-2. Twee minuten later raakte Youri Vissers vanuit een vrije trap de buitenkant van de paal. Erp bleef druk zetten en uit een voorzet van links kopte Teun de Vocht binnen. Voor de toeschouwers was het moeilijk te zien of de bal de lijn gepasseerd was, maar de grensrechter wees resoluut naar het midden 1-1. De gasten werden nog even gevaarlijk en leken uit een scrimmage te scoren, dit gebeurde echter niet. Toen acht minuten voor tijd Yoeri Vissers in het strafschopgebied onderuit werd gehaald en Luuk Barten de penalty verzilverde, was de buit voor Erp binnen 2-1. Twee minuten voor tijd kreeg Ramon Bongers zijn verdiende applauswissel. Even daarna floot de goed leidende scheidsrechter Peeters de wedstrijd ten einde en brak de feestvreugde los op het sportpark. Erp heeft een ongekend seizoen achter de rug met een fantastische ontknoping. Met name in de tweede helft van het seizoen is de trein gaan lopen en was door bijna geen enkele tegenstander nog te stoppen. Trainer, begeleiders, verzorger en spelers hebben een topprestatie geleverd. Een prestatie die in de wijde regio opzien baart. Na de zomerstop is er een aardige klus te klaren, maar met dit team, deze inzet, deze fitheid, deze passie is er veel mogelijk.